Eladó, kiadó…

Így Valentin-nap környékén kezdhetnénk így is, de inkább arról van szó, hogy így félév után, februárban, hogyan is látjuk a választott szakmánkat. Mi a szerethető (like) és nem szerethető (dislike) része. Az osztály szemezgetett kicsit, gyűjtögettünk. (Nagy örömömre szolgált, hogy az elején az örömök már 8:1-re vezettek, amikor már bekapcsolódott a bánat, s végül felzárkózott. of)
Szép ez a szakma, mert: emberekkel foglalkozhatunk; mert reményeink szerint bárhol el tudunk majd helyezkedni; jól lehet vele keresni; az egyenruha is vonzó, valamint nyithatunk saját üzletet is.
Nehéz viszont ez a szakma, mert az áruátvételnél nagyon észnél kell lenni; sokat kell tanulni és dolgozni; nagyon jó kommunikáció szükséges hozzá; ha bajunk van, akkor is mosolyogni kell; vannak rosszindulatú vevők és bizony sok ékszert sem viselhetünk munka közben.
Mindent egybevetve azonban a sok gyakorlás (első kép) meghozza a gyümölcsét, s mire ez a nagy platánfa (második kép) az iskolánk előtt megnő, már nagyon ügyesek és tapasztaltak leszünk.

A 9.b osztály tanulói és Jónás Tibor osztályfőnök