A jövőnk útját mi választjuk!

A jövőnk útját mi választjuk!
Segítünk az útkeresésben!
Bemutatjuk szakmáinkat!

Nagy Mercédesz 12/C osztályos vendéglátás, pincér

A vendéglátás mindig is közel állt hozzám. Szeretek különböző éttermekbe járni, megismerni egyes országok hagyományos ételeit, szeretek az emberekkel kommunikálni. Nyitott és közvetlen személyiségként úgy gondolom, hogy ezzel a szakmával igazán önmagam lehetek.
A dévaványai középiskolát elsősorban azért választottam, mert a 4 éves képzés során megszerezhetem az érettségit illetve a szakmát is egyaránt. 2020 februárjában megszerzem a pincér bizonyítványomat és utána májustól már az érettségi vizsgáim kezdődnek . Az iskola számomra jól megközelíthető, ugyanis helyben található. Több szabad időm adódik, így úgy érzem, hogy kellőképpen tudok koncentrálni a tanulásra , az elkövetkezendő vizsgáimra .
Személyes tapasztalataim a gyakorlati helyeken változóak. Amellett, hogy a gyakorlati oktatóm tanított, betekintést nyerhettem az ő tapasztalataiba , ugyanakkor gyarapítottam a sajátomat is ,hiszen igen sokrétű feladatokat kaptam:árut rendeltem,felszolgáltam,besegítettem a vendéglátás minden részébe. Talán ezért is eleinte szokatlan volt a pörgés. De lesz időm, hogy felvegyem a tempót a későbbiekben!