Fordított osztályterem

Nem csupán a bolond-ballagással, fordított órákkal, hanem a Digitális Témahét keretében indított „Fordított osztályterem” módszerrel zárták a 3/11. A osztály németesei középiskolai nyelvtanulásukat.

A FlipIT projekt keretében elkészült önéletrajz-írást, a jó önéletrajz ismérveit bemutató videófilmet néztek meg a diákok, a Facebook csoportban közzétett linken, otthon. A tanórai anyag így otthonra került át, leegyszerűsítetten ez jelentette a „megfordítást”. Majd a tanórán már aktívan, csoportokban, párokban, egyénileg ellenőrizhették le az otthoni tananyag megértését és készültek el a filmben foglalt kritériumoknak jól megfelelő önéletrajzok.

Ezek útravalót is jelentenek a diákoknak a „nagybetűs életbe”, az új projekt megismerése pedig a talán a jövő iskolájának egyik módszerébe engedett bepillantást.

A videófilm megtekinthető az alábbi linken:

https://sites.google.com/view/talerika

Köszönet az online kurzus szervezőinek, hogy megismerhettük a „FlipIT! Flipped Classroom in the Europian Vocational Education” négy országban, 2015. szeptemberétől 2018. augusztusáig zajló, Erasmus projektjét.

                                                                                  Tóth Erika, német tanár