Szakmák Éjszakája 2018

Középiskolánk harmadik alkalommal csatlakozott a Szakmák Éjszakája rendezvénysorozathoz, amely 2018. árpilis 13-án (pénteken) került megrendezésre. A rendezvény elsődleges célja, hogy a szakképzést és szakmai tudást felemelje a méltó helyére a társadalmi megbecsülés területén. A szakmák éjszakája logónak megfelelően a hozzánk látogatók kipróbálhatták, megcsinálhatták és megismerhették a bemutatott szakmáinkat. Így a szakgimnáziumi képzéseink közül a szépészet és a vendéglátóipar ágazat kerület bemutatásra. A fodrászok a fonási technikákat mutatták be az érdeklődőknek a verseny munkáik mellett, a vendéglátós tanulók a díszasztal megterítése után flambírozással kedveskedtek a vendégeinknek. A szakközépiskolai képzéseinkből az eladó, hegesztő, számítógép-szerelő, karbantartó és a szociális gondozó szakmák kerültek bemutatásra. Az eladó tanulók kreatív díszcsomagolási technikákat mutattak be, a hegesztők az ív- és a lánghegesztés gépeit prezentálták, amelyeket ki is lehetett próbálni. A számítógép-szerelő tanulóink „villogtattak az éjszakában”, hiszen a számítógép bemutatása mellett a forrasztással LED-es villogó is összeállításra került. Igazán népszerű volt a szociális gondozó és ápoló tanulók szakmabemutatója, akik igazán lekötötték, illetve bekötötték a látogatókat.

A szakmai bemutatók már délelőtt 10 órától elkezdődtek, melyek egészen 22 óráig tartottak. A délelőtt folyamán a látogatók között köszönthettünk három óvodás csoportot, este pedig minden korosztályból volt látogatónk. Éjszaka a hegesztőgépek fényét a megrendezésre kerülő disco fénye váltotta fel, amely nagyon népszerű volt a fiatalok körében.

Köszönjük Dévaványa Város Önkormányzatának támogatását és az óvoda vezetőségének és dolgozóinak együttműködését a programjaink magvalósításában.