VIZSGA minden szinten: a 10. osztályosoknak KOMPETENCIAMÉRÉS

Március és április folyamán minden kilencedikes szakiskolás tanuló szintvizsgát tett szakmájából, hogy gyakorlatukat külső képzőhelyen, tanulószerződéses keretek között végezhessék.

A 11. és 12. évfolyamosak először próbavizsgáztak, most zajlanak a szakmai vagy érettségi záróvizsgáik.

A 10. osztályosok sem maradhatnak ki a megmérettetések sorából: ők, mint minden kortársuk május 25-én szövegértésből és matematikából oldottak meg különböző feladatokat.

A vendéglátós és szépészet szakmacsoportos szakközépiskolásaink mellett a szakiskolás hegesztők és eladók számára is alapkészség a jó számolási tudás, a szakmai számítások elvégzése e nélkül nem működhet. A szövegértés feladatok különösen jó előkészítést jelentenek az érettségire készülőknek, hiszen a 2017-től megváltozó vizsgakövetelményekben változatlanul nagy szerepet kap az első, szövegértési, s mellette a szövegalkotási feladatrész.

Mint minden évben, most is arról számoltak be a diákok, hogy sok volt a feladat, az idő pedig kevés, bár tudták, nem feltétlen cél minden gyakorlat megoldása. Igen fontos a pontos, átgondolt, rendszerezett válaszadás.

A nehézségi szint mindenki számára különböző volt, a végső eredményeket a következő tanévben láthatjuk konkrétan, de már most bizonyossá vált: minden tizedikesünk megmérethette magát a jövőre, vagy azt követő évben sorra kerülő záróvizsgák előtt.

Az egész délelőttöt átfogó mérés során minden diák kellő komolysággal, odafigyeléssel igyekezett tudása legjavát nyújtani.

DSCN6052 DSCN6055 DSCN6057 DSCN6058 DSCN6059 DSCN6060 DSCN6062 DSCN6064 DSCN6065